Tarte tatin aux mangues et citrons verts
Hey everyone, it is John, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Tarte tatin aux mangues et citrons verts. It is one of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Tarte tatin aux mangues et citrons verts is one of the most popular of current trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Tarte tatin aux mangues et citrons verts is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Tarte tatin aux mangues et citrons verts, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarte tatin aux mangues et citrons verts delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tarte tatin aux mangues et citrons verts is 8-10 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tarte tatin aux mangues et citrons verts estimated approx 30min..
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Tarte tatin aux mangues et citrons verts using 7 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.
Une petite envie de douceur cet après-midi... Mangues et citrons verts pour changer de la tarte tatin aux pommes...
Ingredients and spices that need to be Get to make Tarte tatin aux mangues et citrons verts:
- 250 gr farine
- 200 gr beurre doux froid coupé en petits morceaux
- 125 ml d'eau
- 2 gr sel
- 2 ou 3 mangues bien mûres
- le zeste de 3 citrons verts
- 100 gr sucre blond pour le caramel et un peu d'eau
Steps to make to make Tarte tatin aux mangues et citrons verts
- Faire la pâte feuilletée rapide (recette https://odelices.ouest-france.fr/recette/pate-feuilletee-rapide-de-mercotte-r3341/). Dans le robot (avec l'ustensile "feuille"). Mélanger rapidement la farine tamisée, le beurre coupé en petits morceaux, l'eau et le sel. Ne pas trop mélanger, il peut rester des morceaux de beurre visibles, c'est même très bien!
- Sortir la pâte du robot, en faire une boule, sans la pétrir et sur votre plan de travail bien fariné, étaler la pâte en un grand rectangle. Faire un tour simple en pliant la pâte en trois. Rabattre le haut du rectangle vers le centre et couvrir avec le reste de pâte du bas. Tourner votre carré d'un quart de tour vers la droite et recommencer l'opération.
- Faire cette opération 4 fois de suite en tournant à chaque fois la pâte d'un quart de tour. Filmer et réserver au frigo minimum 30min.
- Pendant que la pâte est au frais. Couper les mangues en lamelles de plus ou moins 5mm. Faire des zestes dans les citrons verts (ne pas prendre la partie blanche qui est amère).
- Faire le caramel. Faire fondre le sucre avec de l'eau dans une casserole à fond épais (laisser fondre doucement le sucre sans mélanger). Quand votre caramel a une belle couleur dorée, le verser dans le fond du moule (ici un moule à bord de 1cm sur 30cm de diamètre).
- Préchauffer votre four à 180°.
- "Ranger" les mangues sur le caramel et parsemez-les du zeste de 2 citrons verts.
- Sortir la pâte du réfrigérateur et l'étaler à la taille de votre moule. Déposer la pâte sur les fruits et faire un petit trou au centre pour laisser s'échapper l'air. Mettre au four pendant plus ou moins 30 min.
- Laisser la tarte refroidir une dizaine de minutes (pas plus, sinon le caramel se fige et ça va pas être coton pour le démoulage 😳). Démouler en retournant la tarte sur une grille. Parsemer du zeste du 3ème citron vert.
- Déguster avec un peu de mascarpone mélangé à de la crème fraîche (facultatif mais très recommandé... 😋)
As your experience and self-confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or even more active ingredients or is a little bit more or less hot, you can make straightforward modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes promptly. As for basic cooking abilities for newbies you don't need to learn them but only if you understand some simple food preparation techniques.
This isn't a full overview to quick and easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Ultimate Tarte tatin aux mangues et citrons verts. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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