Chou à la crème

Chou à la crème

Hello everybody, it's John, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Chou à la crème. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Chou à la crème is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes delicious. Chou à la crème is something that I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Chou à la crème, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chou à la crème delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chou à la crème is Une dizaine de chou. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Chou à la crème estimated approx 35/40 min.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Chou à la crème using 18 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Voici une petite gourmandise qui vous remplira de bonheur en une bouchée 😝
#octobrerose
#cuisinonspourelles

Ingredients and spices that need to be Get to make Chou à la crème:

  1. Pâte à choux
  2. 110 g d’eau
  3. 110 g lait
  4. 90 g beurre doux
  5. 2 g sel
  6. 4 g sucre semoule
  7. 110 g farine type 55
  8. 200 g d’œufs
  9. Craquelin
  10. 50 g farine
  11. 50 g cassonade
  12. 40 g beurre doux
  13. 20 g cacao amer
  14. Chantilly
  15. 220 ml crème liquide entière
  16. 40 g sucre semoule
  17. 1 càc d’extrait de vanille
  18. 2 càs de mascarpone

Steps to make to make Chou à la crème

  1. Commencez par préparer le Craquelin.
    Mélangez tous les ingrédients jusqu’à obtenir un mélange homogène. Puis étalez la pâte sur 1 mm d’épaisseur entre deux feuilles de papier sulfurisé et placé au congélateur.
  2. Mettez la crème liquide dans le bol de votre robot et placez le au réfrigérateur.
  3. Préparez la pâte à choux. Dans une casserole faites bouillir le lait, l’eau, le beurre avec le sel et le sucre. Pendant ce temps tamisez la farine puis réserver. Battez légèrement les œufs et réservez.
  4. Hors du feu ajoutez la farine sur le liquide bouillant et mélangez jusqu’à obtenir une pâte homogène. Puis remettez sur le feu pour faire sécher la pâte, mélangez en vous aidant d’un cuillère en bois jusqu’à ce que la pâte se décolle des parois de la casserole.
  5. Préchauffez votre four à 180°C. Transvasez la pâte dans un saladier ou le bol de votre robot puis incorporez les œufs en plusieurs fois. Il se peut que vous n’ayez pas besoin de mettre tous les œufs. Vérifiez au fur et à mesure la consistance de la pâte. La pâte ne doit pas être liquide mais plutôt d’une consistance élastique mais souple. Mettez la pâte dans une poche avec la douille que vous souhaitez. Moi j’ai utilisé une douille de 10 mm.
  6. Sur une feuille de cuisson dressez vos choux de 4/5 cm de diamètre en veillant de bien les espacer entre eux. Coupez des cercles dans le craquelin pour les mettre sur les choux. Enfournez 30 min sans jamais ouvrir le four. Puis 10 min à 160°C pour les sécher et éviter qu’ils retombent. Laissez refroidir.
  7. Pendant ce temps préparez la chantilly. Commencez par fouettez la crème liquide lorsqu’elle commence à épaissir versez en plusieurs fois le sucre puis l’extrait de vanille. Lorsque la chantilly est bien montée ajoutez le mascarpone et fouettez à nouveau pour bien l’incorporer. Mettez-la dans une poche avec la douille que vous souhaitez
  8. Coupez les choux en 2 dans la longueur et déposez la chantilly. Avant de mettre le chapeau du chou vous pouvez râper un peu de chocolat dessus. Bonne dégustation.

As your experience as well as self-confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet to your individual preferences over time. Whether you wish to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make basic adjustments to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to basic cooking skills for novices you do not need to discover them however just if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a total overview to fast and also simple lunch dishes however its good food for thought. Ideally this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Super Quick Homemade Chou à la crème. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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