TATIN REVISITE aux POMMES

TATIN REVISITE aux POMMES

Hey everyone, it's John, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, TATIN REVISITE aux POMMES. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

TATIN REVISITE aux POMMES is one of the most popular of current trending meals on earth. It's enjoyed by millions daily. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. TATIN REVISITE aux POMMES is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from TATIN REVISITE aux POMMES, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare TATIN REVISITE aux POMMES delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make TATIN REVISITE aux POMMES is Pour 8 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook TATIN REVISITE aux POMMES estimated approx 45 mn.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook TATIN REVISITE aux POMMES using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Ingredients and spices that need to be Get to make TATIN REVISITE aux POMMES:

  1. Pour un moule à gâteau normal
  2. il faut environ 8 pommes moyennes avec la queue (royal gala pour moi)
  3. 1 pâte brisée du commerce (mais vous pouvez aussi préparer la pâte ""pour une fois j'avais la flemme de la préparer :D)
  4. 3 à 4 cuil à soupe de sucre roux
  5. quelques noisettes de beurre doux, mais rien ne vous empêche de mettre du beurre 1/2 sel
  6. il me restait environ 3 cuil à soupe de caramel liquide "du commerce" j'ai ajouté dans le fond du moule

Steps to make to make TATIN REVISITE aux POMMES

  1. Commencer par ajouter un peu de sucre roux et quelques noisettes de beurre dans le fond du moule (j'ai aussi ajouté 3 cuil à soupe de caramel liquide" ou bien vous préparez un tout petit peu de caramel liquide ou vous prenez le caramel du commerce
    Épluchez les pommes, ne pas enlever la queue des pommes, déposer les pommes sur le caramel côté queue vers le bas, placer un emporte-pièce au milieu ou un petit bol
    Préchauffer le four à 190°
  2. Recouvrir les pommes de pâte brisée, bien insérer la pâte sur chaque pommes, avec les mains, appuyer la pâte sur le rebord du bol pour la découper, enlever le bol du milieu, bien insérer la pâte autour de chaque pommes (comme sur la photo)
  3. Mettre au four pour 25 à 30 mn, au cours de la cuisson les pommes vont rendre un peu d'eau et il y aura un genre de sirop, prendre le moule délicatement ""plusieurs fois si il le faut (attention c'est chaud :D) incliner le moule dans tous les sens afin que le sirop enrobe légèrement chaque pommes et remettre au four et continuer la cuisson
  4. Lorsque la pâte est colorée c'est prêt, enlever le tatin du four, mais au fond du moule il restera encore du caramel liquide, incliner le moule lentement et verser le caramel restant dans un casserole, mettre la casserole sur feu doux et laisser bien réduire
    Prendre un moule à tarte, renverser délicatement le TATIN dans le moule à tarte "côté pomme avec queue vers le haut" verser le caramel bien réduit sur chaque pomme et remettre au four pour environ 10 mn, pour caraméliser les pommes
  5. Surveiller la caramélisation
    Enlevez le Tatin du four et laisser refroidir, placer le tatin délicatement sur un plat de service
    Facultatif..... dans le petit bol j'ai mis de la gelée de pomme
    On peut aussi accompagner de chantilly ou une petite boule de glace à la vanille

As your experience and confidence expands, you will discover that you have a lot more natural control over your diet and also adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a recipe that makes use of fewer or even more components or is a little bit more or less hot, you can make straightforward adjustments to attain this objective. In other words, start making your recipes on schedule. As for fundamental food preparation abilities for newbies you don't require to discover them yet just if you master some simple food preparation techniques.

This isn't a total overview to fast as well as simple lunch dishes but its good food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Recipe of Homemade TATIN REVISITE aux POMMES. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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