Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées

Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées is something that I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.

mon Tatin avec une pâte feuilletée, c'est délicieux, la pâte est croustillante, il est parfait ;) Ce Tatin peut être servi en entrée ou au dîner, bon appétit!

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées:

  1. pour un moule à tarte de 28 cm
  2. vraiment facile à faire ;)
  3. Les ingrédients que j'ai utilisé :
  4. 1 pâte feuilletée (du commerce)
  5. 8 endives blanches (pour moi, origine Réunion 974)
  6. 20 g beurre (1/2 sel pour moi)
  7. 1 c à s de moutarde
  8. 1 pincée de sel et de poivre
  9. 2 c à s de sucre roux ou de la cassonade

Steps to make to make Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées

  1. Rincer les Endives à l'eau, les essuyer, les couper en 2 dans le sens de la longueur, ensuite enlever le "cône" le morceau dur au centre.
    Dans une poêle, faire fondre le beurre sur feu moyen, et ajouter les endives côté plat dessous, saler et poivrer légèrement, laisser cuire à couvert pendant 10 mn.
    Ajouter ensuite le sucre roux, laisser légèrement caraméliser
    Retourner les endives et continuer la cuisson à découvert encore 5 min, puis couper le feu.
  2. Dans un moule à tarte, déposer quelques noisettes de beurre et saupoudrer le sucre.
    Disposer les endives, côté plat dessous, la pointe vers le centre du moule, saler et poivrer si besoin.
    Badigeonnez le dessus des endives avec la moutarde
    Déroulez la pâte feuilletée, retourner la pâte feuilletée, avec le papier, c'est plus facile, sur les endives et enlever le papier cuisson
    Rentrer les bords de la pâte dans le moule avec le dos de la fourchette.
  3. Enfourner dans un four préalablement préchauffé à 200° pendant 20 à 25 min, le temps que la pâte soit cuite et doré.
    Retournez le tatin sur un plat, et pour avoir un petit côté caramélisé et croustillant, remettre le tatin dans le moule (côté endives dessus) et remettre au four pour 5 mn pour caraméliser, tout simplement ;)

As your experience and confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet regimen as well as adapt your diet plan to your individual tastes with time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more components or is a little bit basically zesty, you can make basic modifications to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking abilities for beginners you don't need to learn them but only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and also easy lunch recipes however its great food for thought. With any luck this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Award-winning Mon TATIN D'ENDIVES Caramélisées. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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